Naša misija

Naša misijaGrčka riječ CARIS, od koje dolazi riječ KARITAS, znači djelo ničim ne uvjetovanog milosrđa i bezuvjetne i besplatne pomoći nekome u potrebi jeste prava misija prema kojoj smo usmjereni.

Ta riječ je u osnovi duhovne prirode i koristila se u Sv. Pismu za stvarnost Božjeg milosnog djelovanja u životima ljudi i njegove obnove i ozdravljenja ljudskog života (njegovog spasenja).

Isus je i sam na početku svog ministerija izjavio; ‘Jer sam pomazan i došao sam da iscijelim srca slomljena, da oslobodim zarobljene, da vratim vid slijepima, da razveselim ožalošćene i navijestim vrijeme milosti Božje’.

Dakle ta riječ ne označava suosjećanje, žaljenje, razumijevanje ( iako su i to dobre strane i jedino što čovjek može učiniti u ljubavi prema osobi u potrebi), jer od toga zapravo osoba u potrebi i nema neke koristi, osim sažaljenja, koje u većini slučajeva prouzrokuje još veću nutarnju bol zbog osobnog stanja. Ona označava DOSLOVNO promjenu i obnovu, tj. ozdravljenje osobe u potrebi. Ona je stvarna duhovna snaga Božjeg milosrđa (carisa). Ona je dio Božjeg obećanja čovjeku. Ona je živa i stvarna i želi se nastaniti i djelovati i u tvom životu.

Da li to obećanje Božjeg CARISA i novog života vrijedi i za mene? DA, APSOLUTNO!

Da li je po zasluzi, boji kože, nacionalnosti, pobožnosti, nekom djelu, pokori ili žrtvi?
NIJE! ‘A (jer) ako je po djelima, onda nije više po milosti (caris), jer onda milost (caris) ne bi više bila milost (caris)’ (Sv.Pismo- Biblija).

Da li vjerovanje srca u ovo Božje milosno obećanje donosi promjenu. DA!

Mi smo je iskusili. ‘Idi u miru, vjera te tvoja ozdravila.’- Isus

Kako ja mogu doći do toga, kako da se to nastani u meni i koji je moj dio u svemu tome?

Vjerujući srcem u nju. Ta istina je za tebe, ona je dar tebi i izraz Božje bezuvjetne ljubavi prema tebi. Ništa je ne može promijeniti i nitko i ništa više ne može utjecati na nju da se promjeni. Time joj daješ čast, ne odbijaš je ne vjerujući da je ona istina za tebe, hvališ je dajući joj čast da je ona istina. Ta riječ je živa. U njoj je život (Ev.po Ivanu: 1). Ona se želi nastaniti u tvom srcu. Vjerujući u nju, puštajući je da se nastani, daješ joj prostora da ona radi u tvom životu.

Bitno je napomenuti da ta milost dolazi ka tebi, ti ne radiš ništa da bi je dobio, samo joj se otvaraš i primaš je i nikakva odgovornost i djelovanje nije na tebi da je dobiješ. Ona dolazi k tebi. Ideš li ka njoj naprijed da je uzmeš, da je uhvatiš, pružaš li ruke k njoj radeći i sileći se jer ti je potrebna i jer je želiš, spriječiti ćeš njezin jedini način da dođe k tebi. Možeš to u potpunosti usporediti s golubicom koja prilazi k tebi. Pružiš li ruke da je uhvatiš i zgrabiš, iako ti ona treba, učinit ćeš da odleti od tebe. Pusti je da u svojoj milosti siđe i nastani se u tebi.

Vaš služeći tim, “STARO ZA NOVO”